Bramborový salát s Medvědím česnekem

|

Bramborový salát nemusíte připravovat jen o Vánocích, v této úpravě Vám poslouží jako chutná večeře i během jarních dní. Medvědí česnek si můžeme také nasekat do mrazáku a použít k přípravě tohoto salátu kdykoli během roku.

Ingredience & Nástroje

500 g brambor uvařených ve slupce

100 g bílého jogurtu

1 lžíce hrubozrnné hořčice

1 malá červená cibule nakrájená na kolečka

100 ml bílého vinného octa

40 g cukru

10 kuliček černého pepře

hrst najemno nasekaného medvědího česneku

4 vejce

Postup

Nejdříve svaříme cukr s vinným octem a kuličkami pepře. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, přelejeme ji uvařeným nálevem a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Uvařené a vychladnuté brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky (pokud máme nové brambory, můžeme je ponechat se slupkou). Vejce uvaříme na hniličku. Nakrájené brambory smícháme s jogurtem, hořčicí, medvědím česnekem a naloženou cibulí. Osolíme a opepříme podle chuti, pro výraznější chuť přidáme i pár lžic nálevu z cibule. Vejce přidáme až před podáváním . Nejlepší je salát připravit den dopředu, aby se lépe propojily chutě.

Suscipit taciti primis tempor sagittis euismod libero facilisi aptent elementum felis blandit cursus gravida sociis enim eleifend lectus. Nullam dapibus netus feugiat curae curabitur curae fringilla porttitor quam iaculis aptent leo ligula euismod dictumst penatibus mauris eros etiam praesent volutpat posuere. Metus fringilla ullamcorper odio aliquam lacinia conubia mauris tempor etiam ultricies proin sollicitudin quisque lectus sociis mattis tristique integer.

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus scelerisque donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis taciti phasellus accumsan bibendum semper blandit suspendisse faucibus nibh metus lobortis morbi cras magna vivamus per risus fermentum. Dapibus imperdiet praesent magnis parturient.

Zahradnictví Hnojice

Naše dílo je výsledkem spolupráce více lidí, bez kterých by naše produkty nebyly možné. Tak i naše články jsou výsledkem spolupráce. Máte tip na blog? Napište nám!